Datum zveřejnění: 
30. 8. 2024
Na základě spolupráce Czech Health Technology Institute, z.s. (CHTI) a ČVUT FBMI navštívila v srpnu delegace 25 studentů zdravotnických oborů s doprovodem ze soukromé univerzity Hallyim Polytechnic University (HTU) z Jižní Koreje FBMI v Kladně v rámci evropského turné.

Na uvedené univerzitě se věnují také vzdělávání nelékařských profesí. Cílem návštěvy bylo získat příklady dobré praxe, nové zkušenosti a náměty pro další osobnostní rozvoj studentů, ale i pro jejich uplatnění ve zdravotnictví v Jižní Koreji. V rámci návštěvy se studenti seznámili s profesními zdravotnickými studijními programy na ČVUT FBMI, ale zejména s několika nejmodernějšími laboratořemi, jako laboratoří tkáňového inženýrství, bioelektromagnetizmu, robotické rehabilitace, anatomických (plastinátových) modelů a unikátních učeben se sanitním vozem a simulátory.

Následně proběhla diskuze na témata jako porozumění evropskému zdravotnictví, rozvoj praktických dovedností, zdravotnické technologie a vybavení, řízení pracovníků ve zdravotnictví a osvědčené postupy v péči o pacienty. Do budoucna se ve spolupráci s CHTI, z.s. připravují další vzájemné aktivity.

Jiří Hozman
proděkan pro rozvoj a vnější vztahy

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture