Datum zveřejnění: 
28. 7. 2023
Jáma lvová je celoroční korespondenční soutěží na pomezí matematiky a informatiky, kterou organizuje ČVUT v Praze pro žáky druhých stupňů základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Celkem 24 vybraných soutěžících se pak účastní letního tábora, který se letos konal v Mariánské v Krušných horách.

Na začátku táborového dne bývá přednáška na vybrané téma z oblasti matematiky, fyziky, biologie, logiky či informatiky. V pravidelném programu následuje sport, kde si každý může vyzkoušet různé tradiční i netradiční hry, jako např. lakros, ringo aj. Odpoledne věnujeme rozmanitým, povětšinou týmovým hrám, které mohou být zaměřeny více intelektuálně, či podporující a posilující týmovou spolupráci. Po večerech nesmí chybět tradiční táborák či taneční večer.

V průběhu tábora je také vyhrazen čas na týmové projekty. Letos se čtyři týmy utkaly v deskové hře Carcassonne. Celý tábor se pak nesl v duchu Divokého západu a spravedlivých kovbojů. 

Návštěva z Rektorátu ČVUT s sebou přinesla déšť, a tak se s žáky setkala jen uvnitř. Obecně ale bylo počasí přívětivé. Fotky z každého dne si je možné prohlédnout na fcb profilu Jáma lvová.

15. ročník soutěže Jáma lvová bude vyhlášen v září. Více informací o soutěži i táboru najdete zde.

 

Picture

Picture

Picture

Picture