Datum zveřejnění: 
30. 3. 2022
Intenzivní týdenní kurz zaměřený na aplikaci ionizujícího záření připravila pro zahraniční účastníky projektu ATHENS Katedra dozimetrie a ionizujícího záření Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI).

V týdnu od 14. do 18. března 2022 tak do budovy na Břehové zamířilo každý den 16 frekventantek a frekventantů kurzu z celé Evropy, aby se dozvěděli o využití ionizující záření v medicíně, geologii či při studiu uměleckých památek.

Součástí kurzu oceněného pěti kredity jsou také praktická cvičení v laboratořích a exkurze. Kurz ukončí prezentace výsledků pracovních skupin účastníků.Picture

ČVUT v Praze je součástí skupiny evropských technických univerzit podílejících se na programu ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network, Socrates) již od roku 2003. Zúčastněné univerzity poskytují v rámci programu studentům vyšších ročníků partnerských technických univerzit týdenní intenzivní kurzy v moderních oborech a technologiích na špičkové vědecké úrovni.

Další informace o mezinárodním programu ATHENS najdete na webu ČVUT. Program slouží také našim studentům, kteří chtějí vyrazit na týdenní kurz na některou ze zapojených zahraničních univerzit.

Picture