Datum zveřejnění: 
4. 12. 2021
V pátek 3. 12. přivítal rektor Vojtěch Petráček na půdě ČVUT delegaci z National Aviation University (NAU) v čele jejím rektorem Maksym Lutskyi , kterého doprovázeli ještě prorektoři Rimvidas Khrashchevskyi a Yevhen Romanenko. Zástupci obou univerzit jednali o možnostech spolupráce.

Setkání se také zúčastnili zástupci letecké školy F AIR, která dlouhodobě spolupracuje s Fakultou dopravní ČVUT a která toto setkání zprostředkovala. Jednání mezi oběma univerzitami se týkalo budoucí spolupráce jak při výměně studentů v leteckých oborech, tak i v oblasti vědy a výzkumu.

Rektoři obou univerzit také diskutovali dlouhodobou spolupráci v rámci studia oboru profesionální pilot v anglickém kurzu pro studenty NAU na FD ČVUT, která bude zahájena v příštím roce, a také možnost double degree a spolupráce v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků kyjevské univerzity na ČVUT v Praze.

Závěrem jednání bylo, že vedení National Aviation University je připraveno podepsat Memorandum o vzájemné spolupráci společně s leteckou školou F AIR, ČVUT v Praze a Ministerstvem dopravy ČR respektive s Úřadem pro civilní letectví ČR. Toto Memorandum bude kromě výše uvedeného řešit dále zajištění praktického výcviku studentů NAU prostřednictvím F AIR s cílem získání pilotních licencí dle EASA standardů v ČR a do budoucna také možnou certifikaci pobočky F AIR na Ukrajině.

Picture

Picture