Datum zveřejnění: 
25. 11. 2021
Tým fakult, součástí a Rektorátu ČVUT, reprezentující naši univerzitu na XXVII. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2021, který se koná ve dnech 23. až 26. 11. 2021, získal 1. místo v soutěži o nejlepší expozici veletrhu.

Umístění je o to cennější, protože jednotlivé expozice ve dnech 23. a 24. 11. hodnotila komise složená ze středoškolských studentů pod vedením nezávislého pedagoga. Hodnotilo se vizuální ztvárnění expozice, její dispoziční řešení, atraktivnost, přehlednost, personální obsazení, informační a propagační materiály, doprovodný program a celkový dojem. Jsme pyšní, že ČVUT se každoročně umisťuje na předních příčkách v této soutěži již od roku 2010.

Atraktivní expozice ČVUT byla nepřehlédnutelná, a to nejenom díky aktivnímu dění na stánku, ale i prezentacemi zástupců jednotlivých fakult a MÚVS na přednáškách. Návštěvníky a hodnotící komisi také oslovilo zapojení a účast naší univerzity v doprovodném programu Věda pro život, kde Fakulta stavební ČVUT předváděla Model části olympijského kanálu pro LOH 2020 v Tokiu a Fakulta dopravní ČVUT Simulátor Air Traffic Control. Fakulta elektrotechnická ČVUT přivezla Van de Graaffův generátor, na kterém si zájemci mohli vyzkoušet, jaké to je nabít se na deset tisíc voltů. V naší chill out zóně byl mimo jiné podáván, a středoškoláky velmi vítán a kladně hodnocen, nealkoholický drink lví síly ČVUT Blue lion.

V dnešní nelehké době díky epidemiologickým opatřením a restrikcím pro hromadné akce, byla při dodržování platných hygienických norem, návštěvnost po dobu prvních dvou dnů veletrhu 12 000 návštěvníků především z řad středoškolských studentů.

Celou fotogalerii najdete zde

Foto zdroj: Jiří Ryszawy

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture