Datum zveřejnění: 
7. 10. 2021
V úterý 5. října proběhlo na Staroměstské radnici slavnostní předání certifikátů novým absolventům programu prg.ai Minor. Cílem meziuniverzitního programu je vychovat novou generaci odborníků na umělou inteligenci (AI). Na programu participují Fakulta elektrotechnická ČVUT, Fakulta informačních technologií ČVUT a Fakulta sociálních věd a Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. Události se zúčastnili nejen zástupci spolku prg.ai a jednotlivých fakult, ale také primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib a radní hlavního města Prahy Vít Šimral.

Do prg.ai Minor se za tři roky existence přihlásilo přes 240 studentů, z nichž jich bylo ke studiu vybráno 96. První dva absolventi programu dostali certifikáty minulý akademický rok; letos ho obdrželo 13 studentů ze všech fakult.

Za ČVUT v Praze to konkrétně byli z Fakulty elektrotechnické: Martin Koryťák, Tomáš Omasta, Jan Neumann, Martin Krutský, Jakub Brož, Jekatěrina Jaroslavceva, Jan Čuhel a Matouš Melecký. Z Fakulty informačních technologií absolvoval Petr Kasalický.

„prg.ai Minor pro mě byl hodně obohacující zkušeností. Měla jsem možnost vyzkoušet si předměty ze čtyř různých fakult, od sestavování robotů na Fakultě elektrotechnické ČVUT po společenskou problematiku umělé inteligence na FSV UK,“ řekla na ceremonii absolventka programu Jekatěrina Jaroslavceva z Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Studenti jsou do programu vybírání jednou ročně. Termín odevzdání přihlášek se vyhlašuje začátkem března, již nyní ale mohou studenti hlásit svůj zájem na emailu minor@prg.ai nebo přes webové stránky prg.ai/minor, kde najdou další podrobnosti o programu. Přihlásit se může kdokoli, kdo je studentem jedné ze zapojených fakult. Komise složená ze zástupců zapojených fakult následně posuzuje prospěch, technické znalosti a motivaci studentů.

Foto, zdroj: prg.ai

O události informovala tato média: regionpraha.cz, life4you.cz, czechleaders.com

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture