Datum zveřejnění: 
3. 8. 2020
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT uspělo v soutěži podnikatelských záměrů s názvem Parádní nápad. Zabodovalo v ní s městským mobiliářem Levitee, který zvítězil v kategorii Nejlepší inovace.

Cílem soutěže, organizované společností PowerHUB, Pardubickým podnikatelským inkubátorem a dalšími partnery, bylo vyhledat nové podnikatelské projekty, poskytnout jim příležitost zkonzultovat svá řešení a získat nové zkušenosti i případné obchodní partnery a investory. 

Tomáš VlachLaboratoře kompozitních konstrukcí ČVUT UCEEB navrhl mobiliář Levitee jako sadu tvořenou konzolovou lavičkou a doplňky, které by měly přinést širokou variabilitu při umísťování do veřejného prostoru. Lavička nabízí v závislosti na stupni své vybavenosti inteligentními technologiemi různé funkcionality, jako je například připojení k wi-fi, nabíjení mobilních zařízení nebo měření kvality ovzduší.

Více detailů o soutěži Parádní nápad včetně tiskové zprávy najdete na jejím webu.

Další články o mobiliáři Levitee najdete na:

·         Betonové lavičky Levitee začínají sloužit v pražských ulicích

·         ČVUT UCEEB představuje designový betonový mobiliář Levitee, který umožňuje instalaci inteligentních technologií