Datum zveřejnění: 
9. 6. 2020
V budově ČVUT-CIIRC proběhl podpis darovací smlouvy a předání sponzorského daru pro ČVUT v Praze od společnosti Schaeffler.

„Předmětem darovací smlouvy je finanční dar ve výši 130 000 Kč na projekt improvizovaných celoobličejových masek pro lékaře v první linii, které vznikly ve spolupráci s pracovní skupinou COVID19CZ,“ uvedl rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček.

„ČVUT v Praze přistoupilo k boji s koronavirem s neskutečným nasazením a patří mu za to velký dík. Velmi mě těší, že jsme mohli přispět na nákup ochranných celoobličejových masek pro stovky zdravotnických pracovníků v první linii,“ dodává Ing. Filip Štětka, jednatel společnosti Schaeffler.

Skupina Schaeffler je v celosvětovém měřítku předním dodavatelem automobilek a dalších průmyslových odvětví. Nabídka společnosti zahrnuje přesné součásti a systémy určené pro motory, převodovky a podvozky a také nabídku řešení v oblasti valivých i kluzných ložisek pro nejrůznější průmyslové aplikace. Prostřednictvím inovativních a trvale udržitelných technologií, uplatňovaných v oblasti elektromobility, digitalizace a koncepce „Průmysl 4.0“, přispívá skupina Schaeffler už dnes významnou měrou k realizaci strategie „Mobilita zítřka“. V roce 2019 dosáhla tato technologická firma obratu ve výši zhruba 14,4 miliard eur. S přibližně 86 500 zaměstnanci je skupina Schaeffler jednou z největších světových firem v rodinném vlastnictví, která se zhruba 170 provozy ve více než 50 zemích disponuje celosvětovou sítí výrobních podniků, výzkumných a vývojových zařízení a distribučních společností. Vzhledem k více než 2 400 patentovým přihláškám z roku 2019 obsadila společnost Schaeffler dle Německého patentového a známkového úřadu (DPMA) druhé místo v žebříčku nejvíce inovativních německých podniků. 

O události informovala tato média: motofocus.cz, mmspektrum.com.

Picture

Picture

Picture