Datum zveřejnění: 
25. 9. 2019
Ve dnech 16. až 20. září proběhly na ČVUT v Praze dvě akce nazvané Orientation Week. Jedna bude zaměřena na studenty, kteří na ČVUT přijeli na výměnný pobyt, druhá na studenty samoplátce studující v cizojazyčných programech.

International Student Club CTU in Prague pořádá každý semestr Orientation Week pro studenty, příjíždějící na výměnný pobyt. Nejinak tomu bylo i tento semestr, kdy do Prahy přijede přes 550 zahraničních studentů, kteří na ČVUT v Praze studují v rámci výměnných programů semestr nebo dva. Pro účastníky programu Erasmus+ a bilaterálních studentských výměn byl připraven týden plný informací, seznamování se s českou kulturou, jazykem, výlety po České republice a spoustou dalších akcí, které účastníky integrují vzájemně mezi sebou a ostatními studenty ČVUT. Orientation Week je důležitým startem pro nové studenty, takže do jeho organizace jsou zapojeny také fakulty, ÚTVS a odbor zahraničních vztahů Rektorátu.

Study at CTU tým pro zahraniční studenty - samoplátce připravil informační schůzku, prohlídku kampusu Dejvice, prohlídku Testbedu a NTK a taky komentovanou návštěvu Národního technického muzea na Letné.