Datum zveřejnění: 
13. 6. 2018
V noci z 9. na 10. června se ČVUT celoškolsky prezentovalo na 15. ročníku Pražské muzejní noci v Národním technickém muzeu. Bylo to druhé nejnavštěvovanější muzeum, které během večera a noci navštívilo více než 10 000 zájemců. V rámci akce byly také zpřístupněny prostory Fakulty architektury v Dejvicích.

Během akce jsme představili zábavnou vědu z ČVUT. Jednalo se o interaktivní prezentaci vědy, výzkumu a zajímavých projektů, které se řeší na naší univerzitě. Návštěvníci všech věkových kategorií se seznamovali s technickými novinkami a zajímavostmi z ČVUT jinde než na akademické půdě. Vyzkoušeli si řízení automobilu na dopravním simulátoru Fakulty dopravní, kde ještě před usednutím do simulátoru, museli vyplnit malý znalostní dopravní test. Atraktivní program, kterým zaujaly především děti a mladé návštěvníky, si připravily studentky z Fakulty elektrotechnické v rámci svého zábavného čarodějného projektu wITches. Velký zájem byl také o atraktivní expozici tzv. Létající ústřednu a model unikátního ultralehkého letounu UL-39 Albi z Fakulty strojní. Se zájmem se návštěvníci všech věkových kategorií zapojovali do kreativního workshopu s fotokoutkem Fakulty stavební a osvěžovali se u modelu vodního kanálu Rio. Neméně atraktivní byla expozice Lidské tělo a optika z Fakulty biomedicínského inženýrství. Účastníci muzejní noci si také mohli odnášet výtisky z 3D tiskáren. Ty předváděli studenti z Fakulty informačních technologií. Detektory pro kosmické záření a medicínu, stejně tak jako optické nanostruktury, edukativně prezentovala Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská. Masarykův ústav vyšších studií přivezl zajímavé publikace pro široké spektrum návštěvníků.

V rámci akce se také představila Fakulta architektury, která se od 19.00 do 1:00 hod. prezentovala v budově architekty Aleny Šrámkové v Praze 6, Dejvicích. Návštěvníci zažili fakultu v trochu jiné atmosféře. Dozvěděli se něco více o architektuře a architektech samotných prostřednictvím zajímavých výstav, jedinečných přednášek, připravených workshopů a promítaných filmů.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture