Datum zveřejnění: 
20. 11. 2015
Ve dnech 12. až 14. listopadu se v Římě uskutečnil další ročník sportovních univerzitních soutěží Euroroma 2015, které se letos zároveň staly 1. Světovými univerzitními hrami. Celkové prvenství a putovní pohár si domů přivezli sportovci ČVUT v Praze.

Celkem 68 sportovních reprezentantů ČVUT v Praze obstálo ve velice silné konkurenci sportovců ze tří kontinentů, dvaceti sedmi zemí, šedesáti univerzit a téměř dvou tisíců sportovců. I přesto, že ani jedno z devíti zúčastněných družstev ČVUT svou soutěž nevyhrálo, pět druhých míst a dvě třetí místa znamenala v konečném bodování univerzit zasloužené prvenství. Stříbrnou medaili v soutěži vybojovala domácí univerzita Roma Tre a na bronzové příčce se umístila rumunská Univerzita Kluž.

Plné absolutorium za své sportovní výkony zaslouží především medailová umístění našich družstev futsalistů, futsalistek, tenistů, volejbalistek, atletů, basketbalistek a basketbalistů. Přínosem do celkového bodování bylo i čtvrté místo stolních tenistů a čtvrtfinálová účast volejbalistů a tenistů B - týmu.

Jednotlivé výsledky naleznete v přiloženém souboru.

Jednotlivé výsledky medailistů soutěže Euroroma 2015

Picture

Picture

Picture

Picture