Datum zveřejnění: 
3. 9. 2015
Slavnostní otevření základní školy ČVUT se uskutečnilo 1. září v Nové budově v Thákurově ulici v Dejvicích za přítomnosti rektora ČVUT prof. Petra Konvalinky, náměstka pro řízení sekce vzdělávání Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Jaroslava Fidrmuce, starosty Městské části Praha 6 Mgr. Ondřeje Koláře a Ing. Dany Drábové, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, která je absolventkou ČVUT.

Během slavnostního otevření základní školy přivítala žáky a jejich doprovod také její ředitelka Mgr. Martina Hovorková. Po úvodním vystoupení byla přestřižena slavnostní páska, následoval symbolický přípitek a exkurze do prostor školy.

Univerzitní základní školu otevřelo ČVUT jako první vysoká škola v České republice. Výuka v ní bude zaměřena na technické a přírodovědné disciplíny a určena bude pro děti, jejichž rodiče chtějí své potomky tímto směrem podporovat.  Žáci budou mít navíc přístup do technických laboratoří a k technickým experimentům. Pro školní rok 2015/16 otevřela škola místo pro čtrnáct dětí.

O otevření první univerzitní základní školy informovala Česká televize.