Datum zveřejnění: 
14. 3. 2023
Jožka Černý je zpěvákem, který zpívá melodie předávané z generace na generaci. Prodal přes milion hudebních nosičů. Některé písně se v jeho podání staly legendou – Za tú horú, za vysokú, Když sem šel z Hradišťa …. Kromě toho, že s cimbálovou muzikou nazpíval stovky písní, má v repertoáru i obrovské šlágry dechové hudby.

Ve čtvrtek 23. března vystoupí legenda lidovek Jožka Černý v Betlémské kapli, která je slavnostní aulou Českého vysokého učení technického v Praze, a to v rámci dramaturgie Betlémské besedy.

Jožka s cimbálovkou přijedou z Moravy do tohoto unikátního prostoru v centru Prahy, aby potěšili své fanoušky nejen písničkou, ale i novou knihou, kterou napsal Karel Vágner. Tyto dvě legendy naší hudební scény se setkaly v knize, která je osobním ohlédnutím za dlouholetým přátelstvím i úspěšnou profesní kariérou Jožky Černého a zaznamenává také vzpomínky Jožkových dlouholetých spolupracovníků a přátel.

„Na křest se moc těším. Knihu jsem psal s láskou. Jsme celoživotní přátelé. I když jsem o osm dní mladší a všude na zájezdech mu musím chodit pro pivo, mám ho opravdu moc rád,“ sdělil Karel Vágner.

Knihu přijde pokřtít oblíbený herec Jaroslav Satoranský a hosté si ji můžou koupit přímo na místě. Oba pánové, Jožka Černý i Karel Vágner, ji velmi rádi podepíší.

Akce začíná 23. března v 19.30 hodin. Jako přivítání hostů je připravena sklenka krásného moravského vína.

Předprodej vstupenek v síti GoOut: https://goout.net/cs/listky/jozka-cerny-and-cimbalovka/ubqq/

Akce: https://www.facebook.com/events/741069154289961