Datum zveřejnění: 
14. 4. 2023
I v nadcházejícím letním semestru si mohou studenti Fakulty elektrotechnické a Fakulty informačních technologií rozšířit své znalosti v oblasti softwarového inženýrství během oblíbených praktických workshopů, které organizuje Centrum znalostního managementu FEL ČVUT spolu s odborníky z praxe. Celkem proběhne pět workshopů, a to vždy v pondělí od 9:00 do 15:00 v nově zrekonstruované místnosti T2:B2:39d.

Na začátku každého setkání se účastníci dozví nezbytnou teorii, poté si vše vyzkouší prakticky pod vedením odborníků z praxe a na závěr dostanou na procvičení domácí úlohu. Při absolvování aspoň tří z pěti workshopů dostanou účastníci certifikát, prokazující znalosti z probíraných témat.

Účastníci se mohou těšit na následující oblasti:

  • 13.3. Automatizované testování v nástroji Cypress - kvůli závažné nemoci přesunuto. Více informací naleznete zde.
  • 27.3. Úvod do DevOps - účastníci zjistí, že náplní práce “DevOpsáka” nejsou jen úpravy konfigurací, ale že je to rozmanité portfolio činností, bez kterých by nebyly aplikace dostupné pro uživatele.
  • 3.4. Základy React.js - představeny budou hlavní principy vývoje uživatelského rozhraní a na praktických příkladech se studenti naučí důležité techniky při práci s Reactem.
  • 17.4. Projektový management v praxi - setkání se zaměří především na metodiky vodopád a SCRUM a jejich přizpůsobení korporátní sféře.
  • 24.4. Aplikační bezpečnost - studenti se naučí efektivně identifikovat bezpečnostní požadavky pro nově vyvíjené systémy a ověřit jejich splnění.

Pokud vás akce zaujala, navštivte stránky: https://czm.fel.cvut.cz/cs/student/workshopyls23, na kterých se dozvíte více informací. Naleznete na nich také formulář k registraci. Zájemcům doporučujeme, aby s registrací neváhali, jelikož kapacita míst je omezena.

Na to, jak proběhly workshopy v zimním semestru 2022 a jak je zhodnotili jejich účastníci, se můžete podívat v následujících videích:

https://youtu.be/4m64rsIRHNY

https://youtu.be/Nz0e27MyX0U