Datum zveřejnění: 
20. 7. 2020
Od 3. do 7. srpna bude na Fakultě informačních technologií ČVUT probíhat již tradiční Letní IT škola pro studentky středních škol, kterou ČVUT pořádá společně s Czechitas. Hlavním cílem je přilákat ke studiu informatiky více děvčat. Letní škola je určena pro ty, které zajímají technologie, ale není podmíněna vstupními IT znalostmi.

V rámci programu Letní školy IT dívky nakouknou do mnoha oblastí informatiky a zjistí tak, že IT není jen nudné sezení u počítače. Během týdenního programu se setkají se základy programování (Arduino, CSS, JavaScript, HTML), robotikou a počítačovou grafikou. Po intenzivních čtyřech dnech vzdělávání  čeká účastnice studentská soutěž hackathon, na které budou zpracovávat svůj vlastní projekt. V rámci programu také dívky navštíví laboratoře Fakulty informačních technologií. Celý program vyvrcholí galavečerem v 10. patře budovy Rektorátu ČVUT, kde budou účastnice prezentovat své závěrečné práce.

Letní škola IT je koncipována jako týdenní tábor s pevným programem od 8.00 do 20.00 hodin. Hlavní program se odehrává na ČVUT v Praze. Večerní program je většinou určen pro exkurze ve firmách.

Více informací na stránce akce https://www.czechitas.cz/cs/co-delame/letni-skola-it

Kontaktní osoba: Ilona Prausová

Picture