Datum zveřejnění: 
8. 12. 2019
Již 23. rokem Fakulta strojní ČVUT v Praze organizuje benefiční koncert „Půjdem spolu do Betléma“. Koncert se koná ve čtvrtek 19. prosince od 19.15 hodin v Betlémské kapli. Ke zdařilému výsledku benefičního koncertu přispějí návštěvníci dobrovolným vstupným a partneři. Letos mezi ně patří: Zeppelin, Zeiss, Včelařství Ratajovi, ADV Studio, Party nábytek a Pekařství Frydrich. Výtěžek bude opět věnovaný dětem s hematologickým a onkologickým onemocněním. Zpříjemnění života dětem léčeným na Klinice dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice Motol v Praze 5 zajišťuje spolek HAIMA.

Na programu koncertu bude je Symfonie č. 104 D dur „Londýnská" Franze Josepha Haydna, Pastorela „Hej, hej, jeden i druhej“ Tomáše Norberta Koutníka i tradiční „Rybovka“.Pod vedením uměleckého vedoucího Jakuba Waldmanna účinkují: Symfonický orchestr Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy, členové Říčanského komorního orchestru, Emauzského sboru a orchestru, Sukova komorního sboru Benešov, komorního sboru a orchestru Bach-Collegium Praha, Sboru ČVUT, sborů Gabriel, Nokturno Sezimovo Ústí, Carmina Turnov, Canticorum Iubilo, Imbus a muzikanti i členové dalších pěveckých sborů z Prahy a okolí. Dirigují Ladislav Cígler a Jáchym Svoboda. Jako sólisté vystoupí Ráchel Skleničková – soprán, Anita Jirovská – alt, Petr Jedelský – tenor, Jan Ericsson – bas a varhaník Petr Pavel Mašlaň.

HAIMA CZ, z.s., je nejdéle fungující organizace v ČR, která se zaměřuje na pomoc dětem s onkologickým nebo hematoonkologickým onemocněním. Cílem spolku je všestranně podporovat a pomáhat nemocným dětem a jejich rodinám tak, aby po dobu léčby i rekonvalescence byla zajištěna maximální možná kvalita jejich života. Svou pomoc nabízí dítěti i jeho rodině po celou dobu nemoci až po návrat do běžného života. Členy spolku jsou lékaři, psychologové, rodiče malých pacientů, vyléčení pacienti a dobrovolníci se zájmem o pomoc dětem a mladým lidem s onkologickou diagnózou.

Kontaktní osoba: Terézia Němcová