Datum zveřejnění: 
11. 10. 2018
Ve dnech 17. až 19. října proběhne na výstavišti PVA EXPO PRAHA letošní nejvýznamnější domácí akce v oblasti obrany a bezpečnosti FUTURE FORCES FORUM (FFF). Jde o unikátní setkání vojenského a bezpečnostního průmyslu se zástupci národních armád, vědecké obce, univerzit a dalších organizací. Díky FFF se odborníci i široká veřejnost dozvědí, kam směřují bezpečnostní síly, kudy se ubírá vývoj nových vojenských technologií a jakým hrozbám bude naše společnost v budoucnu čelit. Na expozici ČVUT si mohou návštěvníci prohlédnout balisticky odolnou mobilní bariéru, virtuální realitu, ultralehký letoun PHOENIX AIR U-15 AFL, drony a mobilní roboty.

V rámci FFF se již tradičně uskuteční mezinárodní výstava a řada odborných akcí zaměřených na využití moderních technologií k zajištění obrany a bezpečnosti na národní i mezinárodní úrovni, dále na budoucí potřeby ozbrojených a bezpečnostních sil, a na ochranu obyvatelstva a kritické infrastruktury. Programu se pravidelně účastní přední představitelé vládních úřadů a bezpečnostních sborů ČR včetně armády, policie, HZS, vězeňské služby, či celní správy, světově uznávaní odborníci ze zahraničních bezpečnostních složek a mezinárodních organizací včetně NATO a Evropské obranné agentury (EDA), komerční sféry, výzkumných a vývojových institucí i akademické půdy. ČVUT zapojí i do odborného programu.

Naši expozici ČVUT najdete na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech, pavilon H4, č. stánku 423.

Venkovní statická ukázka techniky a dynamické ukázky zásahu jsou přístupné široké veřejnosti bez omezení, parkování je po celé tři dny zajištěno zdarma.

Kontaktní osoba: Klára Havlíková