Datum zveřejnění: 
25. 2. 2024
Pomalu, ale jistě vrcholí základní část Univerzitní ligy ledního hokeje. V právě končícím týdnu zvítězili všichni adepti na zisk Poháru České asociace univerzitního sportu pro vítěze základní části – Black Dogs, Akademici i Engineers. North Wings následně přemohli Masaryčku a vyhoupli se na páté místo.

Black Dogs bez problémů přemohli Riders

Budějovice doma přivítaly pardubické Riders v okleštěné sestavě a s hosty z východních Čech si Jihočeši poradili hladce 5:0. Střelecky se opět prosadil Masopust, tentokrát však nešlo o gólového lídra celé soutěže. Při chuti byl jeho bratr, obránce Šimon Masopust , který zazářil hned dvěma přesnými trefami. V brance domácích se blýskl Marek Dvořák , maskovaný muž Černých psů zneškodnil všech 32 střel a zapsal první čisté konto ve své bohaté kariéře v Univerzitní lize.

Výhru Plzně nad Karlovkou sledovalo 1444 diváků

Velký zápas v Plzni se odehrál mezi dvěma posledními vítězi ULLH. Velmi dobře do utkání vstoupili hosté z pražské Karlovky, kteří ještě ve 39. minutě vedli o dvě branky, gól do šatny z hole Říhy však dostal na koně Akademiky, kteří ve třetí třetině otočili zápas na svou stranu. Třemi kanadskými body se blýskl Štěpán Říha , dvěma body se pod výhru podepsal David Roubal a svou druhou výhru v Univerzitní lize vychytal Zbyněk Vagra. Plzeň tak v kalendářním roce 2024 zůstává stoprocentní a může zaútočit na vítězství v základní části.

North Wings se 12 hráči do pole přehráli MUNI

Střelecký účet zápasu otevřel díky povedené trefě ihned po vhazování domácí Jakubec. To však bylo z brněnského ofenzivního představení vše, následně se radovali pouze hosté ze severu Čech. Jakub Tot pálil hned dvakrát a přidal i jednu asistenci, dvoubodoví byli Vrba, Janoušek a Štěpánek. North Wings zapsali druhé venkovní vítězství v řadě a aktuálně jim patří pátá pozice v ligové tabulce.

Technické derby pro ČVUT

Inženýři přivítali hokejisty z VUT, po bezbrankové první periodě se s góly roztrhl pytel a světelná tabule ukazovala po 60 minutách stav 7:1. Vše odstartoval hned v první minutě druhé části hostující Charvát, následně však ostrými pálili pouze domácí Inženýři. Zazářil především František Januška , který se blýskl hattrickem. Ve velmi dobré formě se ukazuje také nováček v brance pražského celku, Pavel Pulda v dresu ČVUT odchytal pět duelů a zapsal hned čtyři výhry.

Program ULLH pokračuje již v pondělí 26. února, kdy Riders v rámci Vintage Battle přivítají pražské Kings. Ve středu se odehraje další trojice duelů. Ve čtvrtek čeká ligu opravdu velká podívaná, repete loňského finále o Pohár Jana Palacha se bude hrát v rámci Bitvy na Kladně.

Autor: 
Denisa Veselá
Zdroj: 
livesport.cz