Datum zveřejnění: 
26. 9. 2022
Na přelomu září a října se opět můžete zapojit do Projektového maratonu a pomoci vytvořit projekt zázemí pro sirotčinec v Kongu. Můžete tím pomoci vytvořit dobrou věc a dozvědět se mnoho nového o mezinárodních rozvojových projektech.

Přihlásit se můžete ZDE

Jak to celé funguje? Sejdeme se v pátek 17 hodin v Kantor Coffee na Fakultě stavební ČVUT, vyslechneme si informace o projektu od zástupců organizace Naše děti v Kogu z.s. a také plány do budoucna. Přes víkend budeme společně hledat návrhy řešení a pracovat na návrhu projektu.

Co budeme vytvářet – zadání:  

  • Název projektu: Zázemí pro sirotčinec (DR Kongo)
  • Lokalita: DR Kongo, vesnice Niolo
  • Zadavatel: Naše děti v Kongu z.s.
  • Sitorčinec v Loangu vlastní 10 hektarů pozeklů v 10 km vzdálené vesnici Niolo. Plánem je využít pozemek k vytvoření farmy, jejíž provoz by přispěl umožnil finanční podporu provozu sirotčince. V souvislosti s tím by mělo vzniknout ubytování pro správce farmy, sklad nářadí a ubytování pro děti ze sitorčince, které by tak mohly přijíždětt v období prázdnin a seznámit se s provozem farmy. Na pozemku jsou aktuálně dvě malé budovy, které jsou nedostačující pro plánované využití. Na Projektovém maratonu budeme řešení, které částečně může zahrnovat i využití budouv, které již na pozemku jsou.

Kdo se může účastnit? Kdokoliv, kdo se chce zapojit nebo ho zajímá, jak se vytváří rozvojový projekt: studenti, senioři, odborníci nebo i úplní laici.

Kde to bude? Kantor Caffe, Fakulta stavební, ČVUT v Praze a online

Chcete se na něco zeptat? Pište nebo volejte na 608522854 nebo jan.tilinger@suryaschool.org.

Projekt byl podpořen z prostředků České rozvojové agentury v rámci Zahraniční rozvojové spolupráce ČR.