Datum zveřejnění: 
10. 5. 2021
Operace bez skalpelu, různé typy rentgenových vyšetření, terapie i diagnostika radiofarmaky – to jsou záležitosti, se kterými se seznámí účastníci akce Den lékařským fyzikem. Tu pořádá Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT v Praze, aby představila využití jaderné fyziky ve zdravotnictví, aktuální směry výzkumu a také možnosti studia Radiologické fyziky na této škole.

Ve středu 26. května 2021 získají přihlášení účastníci přístup k připraveným materiálům. O týden později, tedy ve středu 2. června 2021, proběhne od 17.00 hodin online beseda s panelem přednášejících a absolventů studijního programu Radiologická fyzika. Setkání proběhne kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením online přes MS Teams. Program akce se mírně liší od lednového běhu, takže i jeho účastníci se dovědí nové skutečnosti.

Můžete si také poslechnout, jak o urychlovačích v medicíně hovořila Tereza Hanušová, jedna z hlavních organizátorek akce, na stanici Český rozhlas Plus (pořad Ranní Plus 7.10, přesněji v čase 7.24.55).  

Další informace najdete na webu.

Zájemci se mohou registrovat už nyní prostřednictvím online formuláře.

Kontaktní osoba: Jan Kadeřábek