Datum zveřejnění: 
9. 4. 2021
Ve středu 14. dubna se uskuteční od 17.00 hodin online přednáška nazvaná „Bamboo Structures“, kterou pořádá Centrum rozvojových projektů ČVUT v rámci cyklu Rozvojové středy. Přednášet bude Dr. Arash Azadeh z brazilské Univerzity São Paulo.

Dr. Arash Azadeh vystudoval Ferdowsi University of Mashhad (1999) a pokračoval v doktorském studiu na Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro (2018). Je expertem na stavebnictví se specializací na pozemní stavitelství, konkrétně se zabývá udržitelnými materiály, jako je bambus.

Ve své přednášce představí využití bambusu ve stavebnictví. Popíše, co všechno dokáže bambus jako materiál, jaká je jeho udržitelnost, jaké jsou jeho výhody oproti jiným materiálům, jaké jsou jeho mechanické vlastnosti, mikroskopická struktura a jak se o něj starat. To vše také s konkrétními ukázkami využití bambusu.  

Rozvojové středy jsou cyklus přednášek, který pořádá Centrum rozvojových projektů ČVUT. Přednášky jsou určeny jak studentům ČVUT, tak široké veřejnosti. Podpořeny jsou dotací České rozvojové agentury v rámci projektu Rozvojové vzdělávání na ČVUT v Praze. 

Více informací naleznete na této stránce

Přednáška bude probíhat v angličtině.

Odkaz přímo na MS Teams najdete ZDE.

Více informací o akci najdete také ve Facebookové události

Kontaktní osoba: Jan Tilinger