Datum zveřejnění: 
1. 10. 2019
Pozvání NKC - gender a věda přijala renomovaná profesorka Gina Neff, vedoucí vědecká pracovnice a docentka na Oxfordském internetovém institutu a na katedře sociologie Oxfordské univerzity, která se specializuje na inovace, digitální transformaci průmyslových odvětví a způsob, jakým nové technologie ovlivňují práci. Ve své přednášce se zaměří na systémy umělé inteligence a ukáže příklady toho, jak se v těchto systémech projevují a reprodukují předsudky o ženách a jejich roli ve společnosti. Její přednáška proběhne 11. listopadu od 17.00 hodin v místnosti C-202 Fakulty stavební ČVUT.

Profesorka Neff bude hovořit také o tom, jak je důležité explicitně zvažovat gender v umělé inteligenci – především proto, že tím ovlivňujeme, jak společnosti vytvářející umělou inteligenci pracují, jaké produkty vyrábějí a kdo má prospěch z jejich vývoje.

Gina Neff je autorkou tří knih a více než tří tuctů výzkumných článků o inovacích a důsledcích digitální transformace. V roce 2012 vydala knihu Venture Labor: Work and the Burden of Risk in Innovative Industries, která vyhrála cenu Americké sociologické asociace komunikační a informační technologie za nejlepší knihu roku 2013.

Kontaktní osoba: Kristýna Veitová