Datum zveřejnění: 
31. 5. 2018
České vysoké učení technické v Praze se bude v letošním roce opět prezentovat na půdě Národního technického muzea, kde v rámci 15. ročníku Pražské muzejní noci dne 9. června od 19.00 hodin představí své interaktivní exponáty. V rámci akce budou také zpřístupněny prostory Fakulty architektury v Dejvicích.

Návštěvníci všech věkových kategorií se tak budou moci přesvědčit, že studium vědy a techniky na ČVUT v Praze může být nejenom zábavné, ale především užitečné pro naši společnost. Nabídneme technické novinky, prezentace projektů a zajímavosti k vidění jinde než na akademické půdě.

Vyzkoušíte si řízení automobilu na dopravním simulátoru Fakulty dopravní. Atraktivní program pro děti a mladé návštěvníky si připravily studentky Fakulty elektrotechnické v rámci svého projektu wITches. Zajímavou expozici tzv. létající ústřednu nabídne Fakulta strojní. Během večera se také hosté mohou zapojit do kreativního workshopu s fotokoutkem Fakulty stavební pro malé i velké a osvěžit se u modelu vodního kanálu pro olympiádu v Rio de Janeiru. Neméně atraktivní bude expozice lidské tělo, kterou připravila Fakulta biomedicínského inženýrství. Návštěvníci si budou moci odnést výtisky z 3D tiskárny Fakulty informačních technologií. Detektory pro kosmické záření a medicínu, stejně tak jako optické nanostruktury bude prezentovat Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská. Masarykův ústav vyšších studií přiveze zajímavé publikace pro široké spektrum návštěvníků Muzejní noci.

K akci se také připojí Fakulta architektury, která se  9. června od 19.00 do 1:00 hod. představí v budově architekty Aleny Šrámkové. Zažijete fakultu v trochu jiné atmosféře. Dozvíte se něco více o architektuře a architektech samotných prostřednictvím zajímavých výstav, jedinečných přednášek, připravených workshopů a promítaných filmů.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture