Datum zveřejnění: 
15. 5. 2018
V pondělí 21. května proběhne na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze šestý ročník konference LAW FIT. Ta se zaměřuje na oblast práva a informačních technologií. Organizační tým v čele se zakladatelem konference JUDr. Zdeňkem Kučerou, Ph.D., zvolil v letošním roce aktuální téma „Copyright a technologie”. Konference se koná v prostorách fakulty (Thákurova 9, Praha 6) od 10 do 17 hodin a pro účastníky je vstup zdarma.

Konference LAW FIT je jedinečnou akcí tohoto druhu v České republice, která se na FIT ČVUT pořádá již od roku 2013. Jejím hlavním cílem je rozšíření povědomí o problematice IT a právní u široké odborné veřejnosti a podnícení diskuze nad některými aktuálními problémy z této oblasti.

V minulých letech se konference věnovala tématům umělé inteligence, dat, konce volného internetu nebo reklamy.

Program zahájí zástupci Ministerstva kultury České republiky a společností Google a MAFRA s příspěvky týkajícími se aktuálních problémů v oblasti autorských práv, nebo například big data. Následovat budou panelové diskuze, na nichž vystoupí přednášející ze softwarových společností, advokáti, nebo představitelé českých i zahraničních univerzit. Partnery konference jsou Legito a Agentura BOVA.

Registrace na konferenci je zdarma na webových stránkách www.law.fit.cvut.cz.

Kontaktní osoba: Veronika Dvořáková