Datum zveřejnění: 
19. 1. 2018
Oslavy budou zahájeny 24. ledna slavnostním večerem v Betlémské kapli. Součástí programu bude předání Gerstnerových medailí významným spolupracovníkům fakulty. Mezi oceněnými je například prezidentka americké univerzity UTEP Diana Natalicio, která byla v loňském roce časopisem TIME zařazena mezi 50 nejvlivnějších osobností světa, dále primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová, nebo architekt Michal Postránecký. Na akci bude rovněž pokřtěna nová kniha Města buducnosti. Hudební doprovod zajistí unikátní fakultní profesorské těleso DUO PROFESSORES, složené z akordeonisty profesora Miroslava Svítka a violoncellisty profesora Ondřeje Přibyla.

V průběhu roku pak bude následovat ještě několik akcí k oslavám 25 let, například 4. ročník mezinárodního symposia Smart Cities Symposium Prague 2018 , nebo konference prezentující výsledky činnosti fakulty v uplynulých letech.

Fakulta dopravní ČVUT v Praze získala akreditaci 5. května 1993 a v akademickém roce 1993/94 začalo studovat na fakultě v Praze prvních 200 studentů denního inženýrského studia, ze kterých v roce 1998 vzešlo prvních 70 absolventů.  V dnešní době má fakulta přes 1200 studentů a každým rokem je promováno přes 300 dopravních bakalářů a inženýrů. Na fakultě je možno získat i další akademické stupně.

Kontaktní osoba: Petra Skolilová