Datum zveřejnění: 
16. 1. 2018
České vysoké učení technické v Praze se ve dnech 23. až 25. ledna, bude opět prezentovat na XI. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2018, který je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech dalšího studia. Veletrh se bude konat na Výstavišti PVA v Praze Letňanech, v hale 4, a pro veřejnost bude otevřen v úterý a ve středu od 8.00 do 16.00 hodin a ve čtvrtek do 15.00 hodin. Nad akcí převzal záštitu rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka.

V celoškolské expozici ČVUT se návštěvníci a zájemci o studium dozví veškeré důležité informace o přijímacím řízení, studijních programech a oborech na jednotlivých fakultách. Budou mít možnost, seznámit se s některými pedagogy a především s našimi studenty. Ti budou návštěvníkům veletrhu předávat své zkušenosti o studiu na naší univerzitě, o možnostech vycestovat do zahraničí na studijní pobyty a stáže nebo pohovoří o zajímavých projektech, do kterých se během studia zapojují.

Připravena bude také naše interaktivní expozice, v níž si návštěvníci budou moci vyzkoušet letecký simulátor z Fakulty elektrotechnické, seznámit se s funkčním modelem vodního kanálu pro Olympijské hry v Riu, který vznikl na Fakultě stavební a se spoustou dalších technických ukázek.

Fakulty ČVUT a Masarykův ústav vyšších studií se budou prezentovat nejenom na expozici, ale i na přednáškách, které budou v rámci veletrhu pro návštěvníky organizovány.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká