Datum zveřejnění: 
27. 10. 2017
Ve dnech 31. října až 3. listopadu se na brněnském výstavišti uskuteční XXIV. ročník evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS Brno 2017, který je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech dalšího studia, a to nejen po maturitě. ČVUT se během veletrhu představí návštěvníkům v interaktivní modré expozici.

Zájemci o studium na ČVUT se během veletrhu dozví veškeré informace o přijímacím řízení a studijních programech na jednotlivých fakultách. Budou mít možnost seznámit se především se studenty, ale i s pedagogy, kteří ochotně budou předávat praktické informace a své zkušenosti. Interaktivní expozice umožní návštěvníkům prohlédnout si roboty, aplikaci na detekci obličeje nebo se proletí se na leteckém simulátoru Fakulty elektrotechnické. Osvěžení a vodní hrátky si užijí na funkčním modelu části olympijského kanálu, který se projektoval na Fakultě stavební pro letní Olympijské hry v Riu De Janeiru.

Modrá expozice ČVUT bude usilovat obhájit každoroční prvenství v soutěži o nejlepší výstavní stánek veletrhu. Hodnotící komise je složena ze středoškolských studentů, kteří budou provádět komplexní hodnocení vystavovatelů.

Nad letošním veletrhem převzalo záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, poslankyně Parlamentu ČR doc. RNDr. Anna Putnová, CSc., MBA, rektor VUT v Brně prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc., hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek a další významné osobností.

Veletrh se bude konat v pavilonech G1 a G2. Pro veřejnost bude otevřen od 31. října do 2. listopadu od 8.00 do 16.00 hodin a 3. listopadu od 8.00 do 14.00 hodin.

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká