Datum zveřejnění: 
3. 3. 2017
Začátek letního semestru přináší již pojedenácté příležitost pro studenty ČVUT zapojit se do programu Mentoring. Ten jako historicky první na českých vysokých školách nabízí individuální spolupráci studentů a odborníků ze špičkových pracovišť. Ze statistik vyplývá, že čtvrtina studentů, kteří programem projdou, zůstává s mentorem a firmou nadále v pracovním kontaktu.

 Díky programu Mentoring mohou jeho účastníci lépe poznat prostředí českých i mezinárodních firem. Během individuálně nastavené spolupráce navštěvují studenti své školitele v jejich firmě a mají příležitost se aktivně zapojit do reálných projektů. Za dobu trvání programu jej absolvovalo přes 400 studentů.   

Do programu je v letošním roce zařazeno padesát pět mentorů z více než třiceti firem. Jedná se o špičkové manažery, v řadě případů dokonce absolventy ČVUT, kteří studentům věnují svůj čas dobrovolně a zdarma. Opakovaně se do programu Mentoring zapojil například David Kesl ze společnosti Ernst & Young, Petr Duška ze Skanska, Petr Martinec ze Siemens, Jiří Koutník z Komerční banky nebo Senta Čermáková, donedávna působící ve společnosti Hewlett-Packard.

„Konkrétní náplň spolupráce záleží na tom, čím se mentor zabývá a co zajímá studenta. Některý odborník bere studenta na stavbu, jiný za klienty, případně zapojí mladšího kolegu do řešení konkrétního projektu. Setkání probíhá také mimo firmu, společně řeší osobní rozvoj nebo založení vlastního byznysu,“ uvádí Ilona Prausová, koordinátorka programu.

Informační schůzka k 11. ročníku programu Mentoring se koná 21. března od 17.00 hodin v zasedací místnosti B3:220 v budově Rektorátu (Zikova 4, Praha 6). Termín pro podání přihlášek je 31. března.

Více informací najdete na https://mentoring.cvut.cz/.

Kontaktní osoba: Ilona Prausová