Datum zveřejnění: 
30. 9. 2016
Na začátek nového akademického roku, od 3. do 5. října připravila Studentská unie ČVUT další ročník Akce prvák, zaměřené na nově příchozí studenty. Na něj naváže veletrh studentských organizací Žij studentský život. Ten proběhne 5. října před budovou Národní technické knihovny. Hned následující den se areálu strahovských kolejí koná již 20. ročník hudebního festivalu Strahov Open Air.

Akce prvák proběhne ve vestibulech většiny fakult. Noví studenti zde najdou informační stánky a u nich starší spolužáky, kteří nastupujícím posluchačům poradí, kde naleznou příslušné učebny, podají informace o průběhu akademického roku, nebo představí studijní oddělení. Akce se bude konat vždy od 8.00 do 16.00 hodin. Na místě bude k dispozici také praktická příručka Průvodce Prváka a další materiály.

Veletrh Žij studentský život se uskuteční od 9.00 do 16.00 hodin. Během dne budou představeny studentské aktivity, nabízené studentskými organizacemi ČVUT. Účastníci se dozvědí informace o možnostech mimoškolního vzdělávání nebo zahraničních studentských programech

Na multižánrovém festivalu Strahov Open Air, který se koná 6. října od 14.00 hodin, v letošním roce vystoupí skupiny Tata bojs, Poletíme, Perutě nebo Jaroslav Uhlíř. Vstup na akci je zdarma.

Kontaktní osoba: Oldřich Štumbauer