Datum zveřejnění: 
20. 7. 2016
Zábavnou vědeckou laboratoř pod širým nebem si budou moci prohlédnout návštěvníci všech věkových kategorií 7. září 2016 od 8.30 do 17.30 hodin na Vítězném náměstí v Dejvicích, kde se bude konat Festival vědy. Ten interaktivní a populární formou představí přírodovědné a technické obory. Na místě budou připraveny zajímavé prezentace a nevšední pokusy z nejrůznějších oborů.

Festival vědy navazuje na akci Vědecký jarmark. Projekt společně organizují ČVUT v Praze a VŠCHT Praha, dále Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky, Dům dětí a mládeže Hlavního města Prahy, Národní technická knihovna a Městská část Praha 6. Hlavním akademickým partnerem akce je Univerzita Karlova, která se také bude na festivalu prezentovat prostřednictvím svých fakult. Festival je letos poprvé zařazen mezi akce konající se v rámci Kampusu Dejvice. Mezi další vystavovatele na této ojedinělé akci patří Česká zemědělská univerzita v Praze, Akademie věd České republiky, Kriminalistický ústav Praha, Techmania Science center, Unipetrol a mnoho dalších.

Téma letošního ročníku festivalu je Boj s viry. Doprovodný program v prostorách Národní technické knihovny přinese zajímavé projekce na toto téma. Akce se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, primátorky Hlavního města Prahy, starosty Městské části Praha 6, předsedy Akademie věd České republiky a rektorů zúčastněných vysokých škol.

Více informací je k dispozici na stránce http://www.festival-vedy.cz

Kontaktní osoba: Lenka Kubešová Zápotocká