Datum zveřejnění: 
3. 2. 2016
Z Ateliéru D Fakulty stavební ČVUT bude dne 9. února od 20.00 hodin vysílán přímý přenos diskuzního pořadu Fokus Václava Moravce. Tématem rozpravy bude Společnost (ne)vzdělanosti.

Pozvání do pořadu přijali  teolog a sociolog Tomáš Halík, středoškolská pedagožka Irena Eibenová, předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková, ekonom CERGE-EI Daniel Münich, biolog a filozof Stanislav Komárek a univerzitní pedagog Ondřej Hausenblas. V publiku nebudou chybět zástupci ČVUT z řad profesorů i studentů.

Hosté budou diskutovat především o potřebě vzdělání ve společnosti, rozdílech mezi vzděláním a znalostmi a rovněž o neblahém dopadu nadužívání informačních technologií.

Pořad Fokus Václava Moravce tradičně nabízí debaty k unikátním tématům v neobvyklých prostorech. Pro další díl byl zvolen Ateliér D Fakulty stavební ČVUT, který získal cenu Grand Prix architektů 2009 v kategorii Interiér. Ateliér D je kreativní dílnou a jeho nápadité a originální řešení nabídne přímému přenosu pořadu zajímavé uspořádání a záběry.

Kontaktní osoba: Marie Gallová